PFAS

UNDGÅ PFAS I DIN DAGLIGDAG

sonika-agarwal-DyyPIdim9lY-unsplash

HVAD ER PFAS?


PFAS (fluorstoffer) udgør en gruppe af kemikalier, som bliver anvendt bredt i en række forbrugerprodukter. 

Grundet deres unikke vand- og fedtafvisende egenskaber, er de oftest at finde i produkter som mademballage, tekstiler (regntøj og outdoor beklædning), elektronik, slip-let stegepande m.m.

Der er i dag øget opmærksomhed omkring fluorstofferne, da studier har vist flere sundhedsmæssige bekymringer – heriblandt hormonforstyrrelser, nedsat immunforsvar og visse former for kræft – samt miljømæssige bekymringer, da stofferne er svært nedbrydelige.

UNDGÅ PFAS I DIN DAGLIGDAG


Stegepander, der er slip-let eller nonstick behandlet, kan indeholde PFAS/fluorstoffer. Stofferne bliver frigivet, når panden bliver overophedet eller hvis der er hul i belægningen og det udgør dermed en sundhedsrisiko. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på temperaturen, man udsætter sin slip-let pande for. Opdager man et hul i belægningen, så anbefales det kraftigt at udskifte panden, da det ellers er risiko for, at uønskede kemikalier ender i din mad.

anh-nguyen-hAYlE-zG4QI-unsplash
Kontakt Martin og få et uforpligtende tilbud

“Lad os tage en snak om hvordan vi hos iKon, kan gøre jeres julegavevalg enkelt. Kig forbi showroomet i Kolding og hør mere om de mange muligheder”

Martin Knudsen

Salg til virksomheder
martin@ikon.dk
+45 53 64 53 88

Udfyld kontaktoplysninger