CERTIFICERINGER

Vores certificeringer

Når du vælger produkter til din virksomhed hos ikon.dk, vælger du ikke kun kvalitet og funktionalitet – du vælger også at tage ansvar. Vi ved, hvor vigtigt det er at tænke på fremtiden og handle bæredygtigt. Derfor fokuserer vi på at tilbyde produkter, der lever op til de mest relevante certificeringer inden for både miljø og arbejdsforhold. På den måde kan du trygt vælge produkter, der ikke kun understøtter din virksomhed, men også bidrager til en bedre verden. 🌍

Her kan du læse mere om de certificeringer, du finder på vores sortiment, og hvad de betyder for din virksomhed og vores fælles fremtid. ♻️

Skærmbillede 2024-08-30 kl. 14.36.28

EU ECOLABEL

EU Ecolabel er EU’s officielle miljømærke, som blev lavet for at fremme bæredygtig produktion og forbrug. Produkter med EU Ecolabel opfylder strenge miljøkrav, der dækker hele produktets livscyklus – fra råmaterialer til produktion og bortskaffelse.

Når du vælger produkter med EU Ecolabel, træffer du et miljøvenligt valg, der tager hensyn til både klimaet og vores fælles fremtid. Mærket er anerkendt i hele EU og hjælper dig med at finde de mest miljøvenlige produkter på markedet. 

OEKO TEX

OEKO-TEX® STANDARD 100-certificeringen sikrer, at tekstiler er testet for mere end 1.000 skadelige stoffer. Når du vælger et produkt med dette mærke, kan du være sikker på, at alle dele af produktet – fra tråd til knap – er testet og godkendt som uskadelige for menneskers sundhed. Certificeringen er globalt anerkendt.

OEKO-TEX® STANDARD 100 giver dig tryghed for, at tekstilet er sikkert at bruge, også for dem med følsom hud.

GOTS

GOTS-certificeringen sikrer, at tekstilprodukter er fremstillet af økologiske materialer og under socialt ansvarlige forhold. GOTS kontrollerer hele forsyningskæden, fra høst af råmaterialer til produktion og handel, og garanterer, at alle led overholder strenge miljømæssige og sociale standarder.

Når du vælger et GOTS-certificeret produkt, kan du være sikker på, at det er fremstillet med omtanke for både mennesker og miljø.

FAIRTRADE

Fairtrade-mærket sikrer, at et produkt er produceret under ordentlige forhold, der respekterer både mennesker og miljø. Det betyder bedre løn og arbejdsforhold for verdens udsatte producenter og giver deres lokalsamfund mulighed for at udvikle sig bæredygtigt.

Ved at vælge Fairtrade-mærkede produkter støtter du en mere retfærdig handel og hjælper med at udrydde fattigdom. Fairtrade-mærket er din garanti for, at produktet er produceret ansvarligt, fra frøet sås, til det færdige produkt ligger på hylden. 

FSC

FSC-certificeringen garanterer, at træ og papir kommer fra skove, der drives bæredygtigt og ansvarligt. Når du ser FSC-mærket, kan du være sikker på, at produktet er produceret med respekt for både naturen og de mennesker, der arbejder i skovene.

FSC sikrer, at skovene bevares og forvaltes på en måde, der tager hensyn til både miljøet, de lokale samfund og økonomien. Ved at vælge FSC-mærkede produkter bidrager du til at beskytte skovene og deres biodiversitet for fremtidige generationer.

SVANE MÆRKET

Svanemærket er din garanti for et produkt, der belaster miljøet mindst muligt. Det stiller skrappe krav til alt fra råmaterialer og produktion til brug og genanvendelse.

Når du vælger et produkt med Svanemærket, vælger du et ansvarligt produkt, der tager hensyn til klima, biodiversitet og kemikalieforbrug. Svanemærket fremmer cirkulær økonomi og sikrer, at ressourcer bruges effektivt og genanvendes bedst muligt.